De afgelopen 15 jaar is Reflex steeds verder uitgebreid. Niet in de laatste plaats dankzij de ideeën en suggesties van onze klanten. In de nieuwste versie van onze software hebben we al deze functionaliteit hergroepeerd en de look-and-feel aangepast volgens de laatste standaarden.


De afgelopen 15 jaar is Reflex steeds verder uitgebreid. Niet in de laatste plaats dankzij de ideeën en suggesties van onze klanten. In de nieuwste versie van onze software hebben we al deze functionaliteit hergroepeerd en de look-and-feel aangepast volgens de laatste standaarden.

Alle nieuwe klanten, vanaf september 2016,  gebruiken inmiddels de nieuwste versie naar volle tevredenheid. Nu is het ook tijd dat we de nieuwe versie bij onze bestaande klanten willen introduceren.


“Wat bijzonder is, is dat een werkmethode waar men bij Italsol al 30 jaar bedrijf breed mee werkte in één jaar tijd vervangen is. Het boek waarin we boekingen en wijzigingen bijhouden is zo goed als verdwenen”, zegt Henriëtte Gerlsma, mede-eigenaar van Italsol. Het online boeking- en reserveringssysteem Reflex Booking maakte het leven van de medewerkers van deze verhuurorganisatie een stuk eenvoudiger.


“Onlangs kozen meerdere vernieuwende verhuurconcepten voor Reflex Booking om reserveringen van hun accommodaties af te handelen. Vernieuwende concepten omdat ze een combinatie maken tussen shortstay en longstay, opgezet door creatieve ondernemers, met plannen die tot de verbeelding spreken. Mede dankzij Reflex Booking vertalen zij deze plannen nu naar een stabiele inkomstenstroom”, vertelt Bob van der Plas, manager van Reflex Booking.


Meer tijd over met afsprakensoftware in het onderwijs

Hoeveel keer per dag worden uw medewerkers geraadpleegd om een afspraak in te plannen? Studenten maken afspraken met hun studieadviseur, docent of andere medewerker of schrijven zich in voor (gast)lessen, werkgroepen of cursussen. Tientallen keren per dag per faculteit is geen uitzondering. Daarom kiezen verschillende Universiteiten en Hogescholen nu voor de afsprakensoftware van Reflex Appointment XL, want dat neemt hen veel werk uit handen.‘Als mensen op onze site zijn, hoeven ze niet opnieuw in te loggen voor een reservering. Zo’n systeem met een Active Directory wilden we graag. Reflex voorziet daarin en is ook op andere punten gebruiksvriendelijk, zowel aan de voorkant - voor de gebruiker – als aan de achterkant – voor ons als IT-afdeling.’ Dat zegt Claudia Musters, applicatiebeheerder bij de grote Brabantse zorgorganisatie Thebe. Als alles goed gaat, heeft Thebe het nieuwe reserveringssysteem half juni in de lucht.


Mobiele telefoons, laptops, pc’s of andere hardware omwisselen binnen een groot bedrijf vergt een hele organisatie. Reflex heeft software die zeer geschikt is voor projecten waarbij in een korte periode veel afspraken moeten worden ingepland en geeft ondersteuning bij zo’n proces. Dienstverlenende IT-bedrijven als Unisys en Scholten Awater en maken er volop gebruik van.


Dankzij de digitalisering is het nu nog gemakkelijker om in kaart te brengen hoe vakantiegangers tot hun reserveringen komen. Reflex Booking, online boeking- en reserveringssysteem voor accommodatieverhuurders, analyseerde de verzamelde data van 175.000 boekingen. Deze boekingen, gerealiseerd door meer dan 200 Reflex gebruikende verhuurorganisaties, laten een aantal trends zien.


a.s.r. werkt sinds kort met Reflex Appointment. De verzekerings- maatschappij, een van de grootste van Nederland, past de software toe als onderdeel van verbetering van de customer service, de dienstverlening aan klanten.


Na de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam werkt nu ook Radboud Universiteit in Nijmegen met Reflex Appointment.


"Reflex verzorgt voor ons een goede, betrouwbare applicatie voor het reserveren van een ruimte door coaches. Ze blijven bovendien ontwikkelen, brengen regelmatig nieuwe functionaliteiten en staan open voor suggesties." Dat zegt Roel van der Land, een van de twee oprichters van Het Coachhuis. Dit bedrijf heeft coachruimtes, spreekkamers en groepsruimtes te huur op meer dan honderd locaties in Nederland.


Een vergaderzaal boeken kan nu nog gemakkelijker, via een smart phone of tablet, met de mobiele versie van Reflex Facility software. Deze software is eenvoudiger dan bestaande facilitaire systemen en biedt tal van extra mogelijkheden.Via een app op je smartphone, tablet of computer reserveer je een fiets, scooter of auto voor je dienstreis. Vanaf elke gewenste plek, op ieder tijdstip. Met je personeelspasje open je vervolgens een sleutelkast en kun je de sleutel voor het betreffende vervoermiddel meenemen. Bij terugkeer hang je de sleutel weer in de kast. Zo werkt het nieuwe online reserveringssysteem ‘Sleutel tot besparen’ dat is ontwikkeld door IT Building in Apeldoorn en Reflex in Culemborg. Als eerste werkt de gemeente Apeldoorn inmiddels met dit systeem.


Deze maand heeft Reflex een handige en leuke applicatie toegevoegd aan het pakket Reflex Booking. Gasten hebben voortaan de extra mogelijkheid ‘Mijn Reservering’.


Het boeken van een vakantiehuisje volgt de trend van de hotels. Steeds meer mensen boeken via Booking.com, op korte termijn, en steeds vaker via hun mobieltje of tablet. De presentatie van de vakantieparken op hun website en met name de foto’s spelen een steeds belangrijker rol. Dat bleek op het seminar onlangs op Terschelling, met sprekers van Booking.com, gespecialiseerd webbureau Flean, en softwarebedrijf Reflex. 


Sinds deze maand is de Reflex Channel Manager uitgebreid met een directe koppeling naar @Leisure en de tot deze groep behorende boekingssites zoals onder andere Bellvilla, AanZee, Casamundo.


Reviews van uw gasten worden steeds belangrijker als schakel om mogelijke klanten te informeren en te verleiden. De online enquête-tool van Reflex Booking is nu direct geïntegreerd in het programma. Met één klik heeft u online inzicht in de resultaten van de ingevulde enquêtes. 


Binnen een of twee jaar zal de meerderheid van de boekingen van vakantie-accommodaties via mobiel internet verlopen, stelt Booking.com. Verhuurders van accommodaties, wees gewaarschuwd en zorg voor een website die is aangepast aan mobiel internet.


David Porcel is de nieuwe verkooppartner van Reflex Booking voor de Spaanse recreatieve woningmarkt. Hij spreekt uitstekend Spaans en heeft als inkoper van accommodaties voor Weekendjeweg.nl een netwerk in Spanje opgebouwd. Onder de naam Easy Rental Software (ERS) is David inmiddels volop aan de slag


Op zoek naar extra boekingen of interesse in het verhogen van de kwaliteit? Samen met topondernemers van diverse verhuurorganisaties in Nederland heeft ‘Reflex online software’ een lijst gemaakt met verhuurtips voor recreatiebedrijven. De tips zijn gerangschikt naar voor, tijdens en na de klantreis.


Samen met Unisys

Onder de naam Global Hardware Refresh heeft Unilever de afgelopen maanden ruim tienduizend werkstations van medewerkers omgewisseld. Hiervoor wordt Reflex Appointment gebruikt. Unisys, een wereldwijde leverancier en dienstverlener op het gebied van IT, voert het omvangrijke project uit. Reflex heeft de projectmedewerkers van Unisys opgeleid en geholpen bij de initiële inrichting, en biedt ondersteuning.


"Meer dan tachtig procent van de klanten maakt een afspraak online", zegt Jan Kouijzer, multichannel manager van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).


D-reizen heeft een app ontwikkeld om contact te maken met je Persoonlijke Reis Assistent. Je kunt via deze handige APP met één druk op de knop bellen, e-mailen of direct online via Reflex Appointment een afspraak inplannen wanneer het jou uitkomt.


De Kamer van Koophandel heeft de digitale dienstverlening sterk verbeterd. Mede daardoor kon het aantal vestigingen per 1 januari van dit jaar worden teruggebracht van 45 naar 19.
Meertaligheid, flexibiliteit, prijs en vooral uitstekende support. Volgens Jasper Faber, informatie manager bij de afdeling Student Services van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zijn organisatie een zeer tevreden gebruiker van Reflex afsprakensoftware. ‘Je kunt met elke vraag terecht en de helpdesk is snel en effectief. Daar kan menig leverancier van leren.’


Voor klanten is het handig en efficiënt om online een afspraak te maken met uw bedrijf of organisatie. Uw medewerkers gebruiken een elektronische agenda; Outlook, Google Calendar of een ander programma.


We zijn allemaal kritische en verwende klanten. Met onze smartphone of tablet kunnen we op ieder moment van de dag contact leggen, antwoord krijgen op een vraag of een transactie uitvoeren. Ook een afspraak maken willen we snel en gemakkelijk.Avant Accountants helpt jaarlijks een duizendtal particuliere klanten bij het doen van de belastingaangifte. Sinds kort maken die zelf online een afspraak via Reflex software, dat scheelt een duizendtal telefoontjes en een heleboel geregel aan de balie. Een volgende stap is wellicht om ook ondernemers online hun afspraken te laten maken voor het bespreken van de jaarrekening.