“Wat bijzonder is, is dat een werkmethode waar men bij Italsol al 30 jaar bedrijf breed mee werkte in één jaar tijd vervangen is. Het boek waarin we boekingen en wijzigingen bijhouden is zo goed als verdwenen”, zegt Henriëtte Gerlsma, mede-eigenaar van Italsol. Het online boeking- en reserveringssysteem Reflex Booking maakte het leven van de medewerkers van deze verhuurorganisatie een stuk eenvoudiger.


“Onlangs kozen meerdere vernieuwende verhuurconcepten voor Reflex Booking om reserveringen van hun accommodaties af te handelen. Vernieuwende concepten omdat ze een combinatie maken tussen shortstay en longstay, opgezet door creatieve ondernemers, met plannen die tot de verbeelding spreken. Mede dankzij Reflex Booking vertalen zij deze plannen nu naar een stabiele inkomstenstroom”, vertelt Bob van der Plas, manager van Reflex Booking.


Dankzij de digitalisering is het nu nog gemakkelijker om in kaart te brengen hoe vakantiegangers tot hun reserveringen komen. Reflex Booking, online boeking- en reserveringssysteem voor accommodatieverhuurders, analyseerde de verzamelde data van 175.000 boekingen. Deze boekingen, gerealiseerd door meer dan 200 Reflex gebruikende verhuurorganisaties, laten een aantal trends zien.


Deze maand heeft Reflex een handige en leuke applicatie toegevoegd aan het pakket Reflex Booking. Gasten hebben voortaan de extra mogelijkheid ‘Mijn Reservering’.


Het boeken van een vakantiehuisje volgt de trend van de hotels. Steeds meer mensen boeken via Booking.com, op korte termijn, en steeds vaker via hun mobieltje of tablet. De presentatie van de vakantieparken op hun website en met name de foto’s spelen een steeds belangrijker rol. Dat bleek op het seminar onlangs op Terschelling, met sprekers van Booking.com, gespecialiseerd webbureau Flean, en softwarebedrijf Reflex. 


Sinds deze maand is de Reflex Channel Manager uitgebreid met een directe koppeling naar @Leisure en de tot deze groep behorende boekingssites zoals onder andere Bellvilla, AanZee, Casamundo.


Reviews van uw gasten worden steeds belangrijker als schakel om mogelijke klanten te informeren en te verleiden. De online enquête-tool van Reflex Booking is nu direct geïntegreerd in het programma. Met één klik heeft u online inzicht in de resultaten van de ingevulde enquêtes. 


Binnen een of twee jaar zal de meerderheid van de boekingen van vakantie-accommodaties via mobiel internet verlopen, stelt Booking.com. Verhuurders van accommodaties, wees gewaarschuwd en zorg voor een website die is aangepast aan mobiel internet.


David Porcel is de nieuwe verkooppartner van Reflex Booking voor de Spaanse recreatieve woningmarkt. Hij spreekt uitstekend Spaans en heeft als inkoper van accommodaties voor Weekendjeweg.nl een netwerk in Spanje opgebouwd. Onder de naam Easy Rental Software (ERS) is David inmiddels volop aan de slag


Op zoek naar extra boekingen of interesse in het verhogen van de kwaliteit? Samen met topondernemers van diverse verhuurorganisaties in Nederland heeft ‘Reflex online software’ een lijst gemaakt met verhuurtips voor recreatiebedrijven. De tips zijn gerangschikt naar voor, tijdens en na de klantreis.