Klantendag Booking 2019

7 November was onze jaarlijks terugkerende traditie, de Reflex Booking klantendag. Hieronder een kort verslag van de dag, links naar de gegeven presentaties en een aantal foto's die een impressie geven van de sfeer. Er is veel gevraagd, gelachen en goed geluncht. 

Links naar de presentaties: (via Google Drive)

Presentatie van Reflex Booking door Bob van der Plas

Presentatie van NextPax door Lennart Kok en Silke Cuijpers

Boekingen uit de hele wereld

In het gloednieuwe gebouw van Creative Valley hartje centrum Utrecht, vond de klantendag dit jaar plaats. Interessant om te horen waren de mogelijkheden om te kunnen koppelen met alle grote boekingssites ter wereld vanuit het reserveringssysteem Reflex. NextPax schetste goed wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van extra boekingen via de koppeling, het spreiden van risico en het optimaliseren van content op alle kanalen. 

Nieuwe mogelijkheden in het reserveringssysteem

Leuk om te weten waren de vele nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn rondom het reserveringssysteem. Zo wordt er hard gewerkt aan een nieuwe interface en werden er waarde verhogende modules toegelicht als het automatisch kunnen versturen van mails rondom de aankomst- en het vertrek van de gasten. 

Toekomst & trends vakantie sector

Het laatste deel gaf een korte blik vooruit in de toekomst. Hoe gaat technologie onze vakantiebeleving beïnvloeden. Welke rol gaat duurzaamheid spelen en zorgen we ervoor dat we persoonlijk en relevant worden op het juiste moment?

Iedereen een winnaar

Zo gingen de winnaars van de quizvragen naar huis met een lekker flesje wijn. Samen kwamen we erachter dat er jaarlijks meer dan 150.000 reserveringen door het systeem heen vliegen met een waarde van ruim € 83 miljoen. En uiteindelijk bleek iedereen een winnaar te zijn :)