Geslaagde Reflex Booking klantendag

Een groep van 25 ondernemers uit de recreatiebranche verzamelde zich op donderdag 4 oktober bij Kameryck in Kamerik voor de jaarlijkse klantendag van Reflex Booking.

Bob van der Plas vertelde over de ontwikkelingen die het online boeking- en reserveringssysteem in 2018 heeft doorgemaakt. Diverse nieuwe functies zijn verbeterd of toegevoegd aan het systeem, wat de goedkeuring van de gasten kon verdragen. Daarnaast schetste Bob een roadmap van ontwikkelingen die in de toekomst plaats gaan vinden. Gastspreker Roy Platje, eigenaar van RED Online Marketing, vertelde gepassioneerd over online marketing voor de reis- en recreatiebranche en gaf concrete tips en tricks waar de gasten direct mee uit de voeten konden.

Na een lekkere lunch werd onder andere gesproken over klanttevredenheid en was er tijd voor een uitgebreide 1-op-1 Q&A met de ontwikkelaars van Reflex Booking, Roy Platje en Bob van der Plas. Daarmee kwam er een einde aan het inhoudelijk programma. Het gegeven dat de deelnemers onderling heel veel bruikbare informatie en ervaringen met elkaar konden uitwisselen maakte het tot een geslaagde dag!

Bent u er niet bij geweest?

Bekijk dan de presentatie inclusief de groeicijfers en de bevindingen van onze klanten Download presentatie