Op zoek naar een reserveringssysteem voor uw accommdatie?

Tien tips voor verbeterde verhuur van vakantiewoningen

Op zoek naar extra boekingen of interesse in het verhogen van de kwaliteit? Samen met topondernemers van diverse verhuurorganisaties in Nederland heeft ‘Reflex online software’ een lijst gemaakt met verhuurtips voor recreatiebedrijven. De tips zijn gerangschikt naar voor, tijdens en na de klantreis.

Tip 1: Gebruik mooie foto’s van vakantiehuis en omgeving

Veel mensen zijn visueel ingesteld en bekijken direct de foto’s van het vakantiehuis. Besteed daarom extra aandacht aan het goed in beeld brengen van uw accommodaties. Denk er bijvoorbeeld aan om foto’s te maken bij mooi weer of zet ook leuke plekjes uit de omgeving erop. En waarom niet foto’s gebruiken waar ook mensen op staan?

Tip 2: Verzin een leuke naam

Het klinkt misschien een beetje raar maar het blijkt dat vakantiehuizen die een naam hebben vaker worden geboekt dan vakantiehuizen zonder een naam. Dus wordt er nu gewerkt met nummers of categorieën, verzin leuke passende namen en meet het resultaat.

Tip 3: Verleid gasten met gratis gebruik van faciliteiten

Denk aan sporten of zwemmen op een park of bijvoorbeeld gratis gebruik van WiFi tijdens het verblijf. Zal zeer zeker worden gewaardeerd door uw gasten en misschien een goede reden om het geven van kortingen te voorkomen.

Tip 4: Blijf touroperators op de huid zitten

Werkt u met touroperators die aanbod namens u in de markt zetten? Blijf dan met ze in contact over de verwachtingen en resultaten. Het is uiteraard niet erg om commissie te betalen als er een goed resultaat tegenover staat.

Tip 5: Doe meer dan beloofd.

Huurders houden ervan als ze verrast worden op een leuke manier. Dus een gevulde fruitschaal, een pot met snoepjes of een klein flesje wijn kan al de opmaat zijn naar een geslaagde vakantie.

Tip 6: Superschoon opleveren

In het algemeen gaan ontzettend veel klachten van reizigers over het feit dat een verblijf niet schoon is. Omdat dit relatief eenvoudig is te voorkomen, is dat natuurlijk eeuwig zonde als daar al ontevredenheid ontstaat. Zeker omdat het vaak gelijk aan het begin van de vakantie is. Dus let erop dat de accommodaties altijd superschoon worden opgeleverd en voorkom teleurstellingen.

Tip 7: Persoonlijke tips en suggesties werken goed

U kent alle verhalen van andere gasten en komt zelf ook regelmatig in de omgeving. Dus bent u voor uw huurders de plaatselijke expert. Deel die informatie over gezellige restaurants of leuke activiteiten in de buurt. Gasten waarderen dit.

Tip 8: Wees attent en informatief

Dit kan op vele manieren, maar enkele voorbeelden zijn het versturen van een digitale verjaardagskaart of een leuke nieuwsbrief met activiteiten in de aankomende vakantieperiode. De huurder verwacht dit niet en zal het daarom extra waarderen.

Tip 9: Koester terugkerende gasten

Vaste (jaarlijks) terugkerende gasten worden vaak onvoldoende gewaardeerd. En dat is zonde, want die zorgen voor een vaste stroom van inkomsten. Mis niet langer deze huuromzet en verzin een passende (korting)actie. Ook leuk, verloot een weekendje weg met een prijsvraag. Of zeg het ze gewoon natuurlijk.

Tip 10: Vraag reviews van elke gast

Vertrouwen is ontzettend belangrijk bij het maken van een keuze voor een vakantieverblijf. Dit vertrouwen wordt steeds vaker gezocht door wat andere gasten ervan vinden. Probeer dus in alle gevallen reviews te vragen van uw gasten over het verblijf. En vraag of u een leuke recensie mag gebruiken op uw website bijvoorbeeld. Zijn de reviews minder positief? Dan geeft dit vaak goede aanwijzingen hoe de kwaliteit te verbeteren valt.