Channel Manager: het alles-in-1 reserveringssysteem online

Channel Manager

Beheer reserveringen en boekingen met Channel Manager

Een Channel Manager maakt het beheer van reserveringen en boekingen een stuk gemakkelijker. Hoe werkt het? Het online, alles in 1 reserveringssysteem maakt het mogelijk om uw al uw boekingen en reserveringen te bedienen vanaf een dashboard. De meeste verhuursites hebben allemaal een eigen tool, het kost nogal wat werk om al die verschillende profielen in te vullen op bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com. Vanaf nu gebruikt u een Channel Manager en hoeft u nog maar op één plaats al je informatie bij te werken, terwijl alle informatie gesynchroniseerd wordt met de boekingssites. Zo wordt online reserveren wel heel simpel. 

Lees meer

Alles-in-1 reserveringssoftware

Met reserveringssoftware kunnen klanten uw vakantiehuis simpel reserveren. Ze voeren een zoekopdracht in: bijvoorbeeld op beschikbaarheid of prijs en de reserveringssoftware geeft vervolgens de opties weer. Is er een boeking gedaan? Dan wordt de beschikbaarheid automatisch bijgewerkt. Channel Manager is ook te koppelen met touroperators, dit maakt het reserveringsprogramma nóg gebruiksvriendelijker en efficiënter. Is de accommodatie niet meer beschikbaar, dan wordt de informatie direct bijgewerkt bij de touroperator. Dit voorkomt dubbele boekingen en administratieve rompslomp. Op die manier maakt ons online reserveringssysteem het alle partijen een stuk gemakkelijker.

Lees meer

Overzicht in boekingen

Met Channel Manager heeft u altijd overzicht in uw boekingen. Niets is vervelender dan voortdurend op verschillende boekingssites de beschikbaarheid van uw vakantiehuizen te moeten aanpassen. Dit overzicht in boekingen kunt u het best bewaken in een systeem dat dit voor u bijhoudt. Met Channel Manager heeft u geen omkijken meer naar online reserveringen en kunnen gasten in een paar kliks uw vakantiewoningen boeken. Werkt u handmatig, dan kan het ook nog wel eens voorkomen dat de beschikbaarheid en de prijzen van de recreatiewoningen niet meer up to date zijn. Heel vervelend voor klanten, die hierdoor voor een teleurstelling komen te staan. En voor u, want als er sprake is van een dubbele boeking dan zult u de klant een compensatie of alternatief moeten aanbieden. Met Channel Manager heeft  u, dankzij de directe koppelingen met boekingsportals, altijd realtime insights. Het online reserveringssysteem past de beschikbaarheid automatisch voor u aan op de boekingssites. Op deze manier kunnen overboekingen worden geminimaliseerd en behoudt u tevreden klanten. 

Lees meer

De voordelen van Channel Manager

Werken met Channel Manager biedt vele voordelen. Allereerst is het een handig reserveringssysteem voor vakantiehuizen, maar dat is nog niet alles. Het systeem is vanuit het dashboard gemakkelijk te bedienen en te koppelen met boekingsportal. Hiermee is dus nog maar één link nodig voor alle boekingssites. Dit levert niet alleen een hogere bezettingsgraad op, maar voorkomt ook overboekingen. Channel Manager kan een directe verbinding maken met meer dan 60 verschillende boekingssites. Dus zelfs als u besluit om een last minute actie te houden, dan staat deze meteen op sites als Booking.com, Airbnb, HomeAway, Expedia, Belvilla en vele anderen. Mocht er een reservering uitvallen, dan wordt dit ook meteen aangepast op alle aangesloten boekingssites. De reserveringssoftware bespaart veel administratieve rompslomp, helpt de bezettingsgraad te verhogen en is altijd en overal te bedienen vanuit het dashboard.

Lees meer

Koppelen met boekingssites en touroperators

Als u een vakantiehuis bezit, wilt u natuurlijk dat deze zo veel mogelijk wordt geboekt. U kunt zelf aan de slag gaan met een website en advertenties op sociale media - dit kan op de langere termijn zorgen voor meer bezoekers naar de website - maar het kan ook sneller met een Channel Manager en het alles- in-1 reserveringssysteem! Hiermee doet u meteen zaken met meer dan 60 verschillende boekingsbedrijven. Op deze manier maakt u het voor klanten pas echt simpel om te reserveren. Het systeem zorgt ervoor, dat prijzen en beschikbaarheid altijd meteen worden aangepast. U behoudt het overzicht en kunt er met één link voor zorgen dat je vakantiehuis maximaal wordt bezet. Makkelijker kan niet! Doordat het aanbod ook realtime wordt getoond bij touroperators, voorkomt u dubbele boekingen. Op deze manier beschikt iedereen over de juiste informatie en heeft u volop profijt van de directe koppelingen met boekingsportals.

Lees meer

De prijzen en beschikbaarheid van vakantiehuizen

Het werken met de software van Channel Manager biedt niet alleen u, maar ook klanten veel voordelen. De voorpret van een week of weekendje weg begint al bij het zoeken naar de juiste accommodatie. Vaak hebben klanten al wel een idee van het type huisje dat ze zoeken of van de bestemming die ze willen bezoeken.
De online zoektocht begint: zoeken op prijs en beschikbaarheid. Een urenlange search naar de beste prijs in de vakantieperiode. Met het handige Channel Manager, vinden bezoekers in no time het vakantiehuisje van hun dromen. In de zoekfunctie worden verschillende mogelijkheden getoond op basis van prijs, beschikbaarheid en andere specificatie-opties. Het enige wat de klant nu nog hoeft te doen is een keuze maken.
En het enige wat u als aanbieder nog te doen staat is zorgen voor knallende foto’s en een goede tekst. Uw advertentie is met een link te koppelen aan boekingssites, de Channel Manager doet de rest. Klanten komen op basis van hun zoekopdracht automatisch bij u terecht. Doordat de informatie realtime wordt geupdate vernieuwd, bezoekers altijd de juiste prijsinformatie en beschikbaarheid te zien. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf, zoals overboeking of een aanbieding die niet meer geldig is. Met een Channel Manager zullen dit soort problemen niet meer voorkomen. Goed voor uw bezettingsgraad en een uitstekende service naar klanten toe, die zeer waarschijnlijk een positieve review voor u achterlaten.

Lees meer