Meer boekingen via de eigen site met de online boekingsmodule

Online boekingsmodule en meer boekingen via uw website

Meer boekingen via de eigen website, dat wil iedere verhuurder. Daarom bieden wij, naast een volledig uitgebreid en volledig beheersysteem voor het maken, beheren en afhandelen van uw reserveringen, een effectieve online boekingsmodule voor binnen de eigen website.

Online reserveringen ontvangen via uw eigen website

Een online boekingsmodule wordt vaak de ‘voorkant’ van het reserveringssysteem genoemd, dat wat u op de website ziet waardoor het reserveren van uw accommodaties mogelijk maakt. Met onze online boekingsmodule kunnen uw gasten te allen tijde een reservering maken via uw website. Dit gebeurt gewoon binnen uw eigen website. De online boekingsmodule heeft hetzelfde uiterlijk als uw website en kan in alle gebruikelijke talen worden weergegeven. Reserveringen worden automatisch bevestigd en afgerekend, indien gewenst. De ervaring leert ons dat vaak wel 30 tot 50% van het totaal aantal gemaakte reserveringen direct via de websites van onze klanten binnenkomt.

Optimalisatie reserveringsproces en conversie

Doordat onze boekingsmodules al meer dan 10 jaar bij honderden gebruikers in binnen- en buitenland actief is, kunnen wij inmiddels het veel zeggen over het gedrag van de bezoekers. En over hoe deze bezoekers veranderen in echte boekers. De ervaringen die wij opdoen verwerken wij in nieuwe mogelijkheden. Deze opgedane ervaringen hebben geresulteerd in een aantal waardevolle nieuwe features:

  • Verhogen van het aantal zichtbare afbeeldingen
  • Boeken via mobiele telefoon
  • Aanbieden van alternatieven
  • Werken met kortingen
  • Tonen van extra’s die inclusief worden aangeboden

Zo zorgen wij er continue voor dat de conversie voor onze verhuurders verder geoptimaliseerd wordt. Ook hebben we mogelijkheden aangemaakt om de conversie te meten en eventueel door te geven aan bijvoorbeeld Google Analytics.

Leestip: Alle kenmerken van Reflex Booking in één overzicht.

Standaard boekingsmodule of maatwerk via API

Voor de meeste gebruikers is de boekingsmodule die wij standaard aanbieden goed passend. Toch zijn er situaties te bedenken waarbij maatwerk voor het online boeken een betere keuze is. Ook in deze gevallen kunnen wij u bedienen. Speciaal hiervoor hebben wij een API-module ontwikkeld waarmee uw webbureau of websitebouwer informatie kan ophalen uit de reserveringsdatabase. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbaarheid, tarieven, toeslagen of het kunnen doorsturen van boekingsinformatie. Door het inzetten van de API-module is er meer flexibiliteit beschikbaar qua vormgeving en de styling van de module. Het is echter wel een technisch complexere integratie waarvoor een ervaren websiteontwikkelaar met kennis van webservices een voorwaarde is.

Meer weten, neem direct contact met ons op

Online boekingsmodule plug-in voor WordPress

Veel verhuurders van vakantie accommodaties werken met WordPress. Voor klanten die werken met WordPress als CMS-systeem hebben we een plug-in gebouwd. Deze plug-in zorgt voor een mooie integratie van de boekingsmodule binnen de website en een grotere kans op conversie door de bezoekers. Inmiddels zijn hier een aantal mooie referentie voorbeelden van beschikbaar.

Voorbeelden bij onze klanten

Kortom, voor het online boeken zijn er volop mogelijkheden voor diverse verhuursituaties. We hebben veel voorbeelden beschikbaar van de standaard boekingsmodule en maatwerk integraties, maar we lichten er hieronder vier voor u uit:

Standaard module:


Maatwerk API module: