Drie tips om bezoekersaantallen in uw pand te controleren

Het nieuwe normaal heeft ervoor gezorgd dat we flinke stappen hebben gemaakt in digitalisering. Bedrijven als Zoom en Microsoft Team doen goede zaken, nu we massaal online vergaderen. Ook in kantoren en overheidsgebouwen zijn de nodige maatregelen genomen. Zo is er maar beperkt plek voor medewerkers en mogen er nooit teveel mensen in een ruimte zijn. Hoe controleert uw bedrijf de bezoekersaantallen in het pand?

Nu de omstandigheden ons ertoe dwingen, zijn veel bedrijven en instellingen op zoek naar slimme oplossingen om gecontroleerd bezoekers te ontvangen. De bezoekersaantallen in uw pand controleren kan op verschillende manieren. Met kleine, interne aanpassingen en met slimme apps om realtime te reserveren bijvoorbeeld. 3 tips!

Tip 1: Alleen op afspraak bezoek ontvangen

Een eerste, simpele oplossing is: alleen op afstand bezoek en relaties ontvangen. Dit klinkt logisch, en is volgens de huidige richtlijnen ook verplicht, maar veel instellingen hebben nog niet goed nagedacht over de administratie die hierbij komen kijken. Hoe moeten bezoekers contact opnemen om een afspraak te maken? Loopt dit via een centraal aanspreekpunt? Kunnen ze zelf digitaal een bezoek inplannen? Wie bewaakt de planning? Zorg dat u goed voorbereid bent!

Tip 2: Werkplekken reserveren via een app

Medewerkers zijn ook bezoekers van het pand. Met Reflex Workplaces zijn er nooit meer teveel collega’s tegelijk op de werkvloer. Een eenvoudige, laagdrempelige oplossing waarmee u via een app of browser realtime inzicht krijgt in de beschikbaarheid en direct kunt reserveren. Het is ook mogelijk om ter plekke een ruimte te reserveren via een QR-code. Als bedrijf kunt u op die manier de bezoekersaantallen in uw pand controleren. Reflex Workplaces geeft tevens inzicht in welke medewerkers met elkaar in dezelfde ruimte zijn geweest.

Leestip: Werkplekken reserveren via een app

Tip 3: Bezoekersaantallen in uw pand met toegangscontrole

Toegangscontrole bij de entree is ook een manier om de bezoekersaantallen in uw pand te controleren. Dit klinkt wellicht wat ingrijpend, maar toegangscontrole kan ook digitaal. Reflex Visitor is een digitaal bezoekersregistratiesysteem. Mensen melden zich bij binnenkomst via een welkomstscherm aan. Toegangscontrole vanuit de receptie of met een beveiliger bij de ingang is ook een mogelijkheid.


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Plan dan gratis en vrijblijvend een online demo in of vul het formulier op deze pagina in.