Nieuws

Hoe maak ik een agenda voor vergaderruimtes?

Telkens een vergaderzaal moeten boeken via de receptie, collega’s die binnenlopen om te vragen hoe lang de ruimte nog bezet is, dubbelgeboekte zalen, de ruimte verlaten terwijl u eigenlijk nog niet uitvergaderd was: het is allemaal niet bevorderlijk voor de workflow. Maar hoe maakt u een agenda voor vergaderruimtes die wél werkt? Een online reserveringssysteem biedt uitkomst.

Lees meer

Drie tips om bezoekersaantallen in uw pand te controleren

Het nieuwe normaal heeft ervoor gezorgd dat we flinke stappen hebben gemaakt in digitalisering. Bedrijven als Zoom en Microsoft Team doen goede zaken, nu we massaal online vergaderen. Ook in kantoren en overheidsgebouwen zijn de nodige maatregelen genomen. Zo is er maar beperkt plek voor medewerkers en mogen er nooit teveel mensen in een ruimte zijn. Hoe controleert uw bedrijf de bezoekersaantallen in het pand?

Lees meer

Bezoekersregistratie in het nieuwe normaal: crowd management

Hoe kunt u bezoekersstromen stroomlijnen, bezoekers zo efficiënt mogelijk registreren en voorkomen dat er rijen ontstaan?

Lees meer

Ontdek de nieuwe modules van Reflex Booking

Reflex Booking heeft niet stilgezeten en de afgelopen periode een aantal interessante nieuwe modules ontwikkeld voor verhuurders van vakantie- en bungalowparken en verhuurders van huizen, vakantievilla’s en appartementen.

Lees meer

Werkplekken reserveren via een app

Niet alleen in pretparken en restaurants moet u tegenwoordig een plek reserveren, ook op de werkvloer hebben we met de 1,5 meter-regel te maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen tegelijk naar de flexibele werkplek gaat! Met werkplekken reserveren via een app handhaaf je de capaciteit op kantoor en bent u ook nog eens hartstikke efficiënt bezig! Alle voordelen op een rij.

Lees meer

Fijn vergaderen doe je zo! 3 tips voor efficiënte meetings

Het verschil tussen moeten en meeten is op papier klein, maar in de praktijk maakt het wel degelijk verschil of je met lood in je schoenen de vergaderruimte binnen stapt of juist super enthousiast en gemotiveerd bent.

Lees meer

Richtlijnen op kantoor tijdens Corona en anderhalvemetersamenleving

Bedrijven en organisaties staan voor de uitdaging om te voldoen aan allerlei nieuwe richtlijnen voor kantoor om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Anderhalve meter afstand houden is lastig in de bestaande situatie. Op de meeste kantoren zitten medewerkers namelijk dichter bij elkaar dan anderhalve meter. Met een paar kleine aanpassingen kan uw organisatie voldoen aan de nieuw richtlijnen voor kantoor.

Lees meer

Nieuw Short Stay-hotel vanaf dag één volgeboekt

“Onlangs kozen meerdere vernieuwende verhuurconcepten voor Reflex Booking om reserveringen van hun accommodaties af te handelen. Vernieuwende concepten omdat ze een combinatie maken tussen shortstay en longstay, opgezet door creatieve ondernemers, met plannen die tot de verbeelding spreken. Mede dankzij Reflex Booking vertalen zij deze plannen nu naar een stabiele inkomstenstroom”, vertelt Bob van der Plas, manager van Reflex Booking.

Lees meer

Reflex Visitor en certificeringen

In mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel General Data Protection Regulation (GDPR), van kracht gegaan. Ondernemers die met persoonsgegevens werken, hebben sindsdien met strengere privacywetten te maken en moeten deze gegevens verplicht verifiëren en beveiligen. Dit geldt ook voor bezoekersregistratie. Alles over Reflex Visitor en certificeringen.

Lees meer

Met Reflex RoomManager maakt u van uw Office 365 agenda een volwaardig reserveringssysteem

Hoe tevreden bent u met uw Office 365 agenda? Kunt u eenvoudig een meeting inplannen? Hebben u en uw collega’s direct inzicht in de beschikbaarheid van vergaderruimtes? Of is er sprake van veel onderbroken bijeenkomsten en leegstand? In de basis zijn Outlook en Office 365  prima online agenda’s voor vergaderruimtes, maar met onze Reflex

Lees meer

Mobiel vergaderzaal en werkplek reserveren

Een vergaderzaal of werkplek boeken kan nu nog gemakkelijker, via een smart phone of tablet, met de mobiele versie van Reflex RoomManager software. Deze software is eenvoudiger dan bestaande facilitaire systemen en biedt tal van extra mogelijkheden. 

 

Lees meer

Gaat uw bedrijf verhuizen of wordt er verbouwd?

Kies dan direct voor een professionele uitstraling van uw pand door er ook een mooi reserveer- en beheersysteem in te bouwen met aantrekkelijke displays.
En uiteraard een bezoekersregistratie bij de entree van uw bedrijf.

Lees meer

De beste klantbeleving. Piece of cake!

Of je nu nieuwe klanten verwacht of vaste relaties die al jarenlang op afspraak komen, gasten die verwachtingsvol het pand binnenstappen wil je verrassen

Lees meer

Big Data; 6% boekt binnen twee dagen voor vertrek

Dankzij de digitalisering is het nu nog gemakkelijker om in kaart te brengen hoe vakantiegangers tot hun reserveringen komen. Reflex Booking, online boeking- en reserveringssysteem voor accommodatieverhuurders, analyseerde de verzamelde data van 175.000 boekingen. Deze boekingen, gerealiseerd door meer dan 200 Reflex gebruikende verhuurorganisaties, laten een aantal trends zien.

Lees meer

De receptie van nu: een kijkje achter de schermen

Wellicht werd er vroeger nog gedacht dat een receptioniste niet veel meer vaardigheden nodig hadden dan koffiezetten. Tegenwoordig kan een bedrijf niet functioneren zonder administratieve duizendpoot. Je staat er misschien niet bij stil, maar de eerste indruk blijft je altijd bij. Een kijkje achter de schermen bij de receptie van nu.

Lees meer

Meer tijd over met afsprakensoftware in het onderwijs

Hoeveel keer per dag worden uw medewerkers geraadpleegd om een afspraak in te plannen? Studenten maken afspraken met hun studieadviseur, docent of andere medewerker of schrijven zich in voor (gast)lessen, werkgroepen of cursussen. Tientallen keren per dag per faculteit is geen uitzondering. Daarom kiezen verschillende Universiteiten en Hogescholen nu voor de afsprakensoftware van Reflex Appointment, want dat neemt hen veel werk uit handen.

Lees meer

Vergaderruimtes reserveren met een big smile

Bij bedrijven die het niet geautomatiseerd hebben is het voor zowel medewerkers als het secretariaat één van de grote frustraties op de werkvloer: alles rondom het reserveren en beheren van vergaderruimtes. 

Lees meer

Reflex RoomManager en Active Directory

‘Als mensen op onze site zijn, hoeven ze niet opnieuw in te loggen voor een reservering. Zo’n systeem met een Active Directory wilden we graag. Reflex voorziet daarin en is ook op andere punten gebruiksvriendelijk, zowel aan de voorkant - voor de gebruiker – als aan de achterkant – voor ons als IT-afdeling.’ Dat zegt Claudia Musters, applicatiebeheerder bij de grote Brabantse zorgorganisatie Thebe. 

Lees meer

Vergaderruimtes boeken via een app

Veilige cloud software waarmee u altijd en overal vergaderruimtes reserveert en beheert. In de afgelopen 19 jaar is Reflex steeds verder uitgebreid. We zijn vol overtuiging het mobiele tijdperk ingedoken. Niet in de laatste plaats dankzij uw feedback. In onze mobielvriendelijke, publieke module van RoomManager kunt u online vergaderruimtes boeken via een app op uw mobiele telefoon, tablet of laptop. 

Lees meer

Klantendag Booking 2019

7 November was onze jaarlijks terugkerende traditie, de Reflex Booking klantendag. Hieronder een kort verslag van de dag, links naar de gegeven presentaties en een aantal foto's die een impressie geven van de sfeer. Er is veel gevraagd, gelachen en goed geluncht. 

Lees meer

IT Building en Reflex ontwikkelen reserveringssysteem voor vervoermiddelen

Via een app op je smartphone, tablet of computer reserveer je een fiets, scooter of auto voor je dienstreis. Vanaf elke gewenste plek, op ieder tijdstip. Met je personeelspasje open je vervolgens een sleutelkast en kun je de sleutel voor het betreffende vervoermiddel meenemen. Bij terugkeer hang je de sleutel weer in de kast. Zo werkt het nieuwe online reserveringssysteem ‘Sleutel tot besparen’ dat is ontwikkeld door IT Building in Apeldoorn en Reflex in Culemborg. Als eerste werkt de gemeente Apeldoorn inmiddels met dit systeem.

Lees meer

Overzichtelijk vergaderen met onze vernieuwde zaaldisplay

Overzicht, gemak en persoonlijke communicatie. Dat is wat de nieuwe functionaliteiten van onze zaaldisplay bieden. Via een koppeling met de Reflex RoomManager toont u bij elke zaal realtime beschikbaarheid en kunnen ruimtes en faciliteiten ad hoc worden bijgeboekt.

Lees meer

Handige nieuwe applicatie: Mijn Reserveringen

Reflex heeft een handige en leuke applicatie toegevoegd aan het pakket Reflex Booking. Gasten hebben voortaan de extra mogelijkheid ‘Mijn Reservering’. In de gebruikelijke emailbevestiging na een reservering is nu een link opgenomen waarmee de betreffende gast rechtstreeks zijn persoonlijke pagina kan bezoeken.

Lees meer

Tien tips voor verbeterde verhuur van vakantiewoningen

Op zoek naar extra boekingen of interesse in het verhogen van de kwaliteit? Samen met topondernemers van diverse verhuurorganisaties in Nederland heeft ‘Reflex online software’ een lijst gemaakt met verhuurtips voor recreatiebedrijven. De tips zijn gerangschikt naar voor, tijdens en na de klantreis.

Lees meer

Verhuur rondom Gardameer

“Wat bijzonder is, is dat een werkmethode waar men bij Italsol al 30 jaar bedrijf breed mee werkte in één jaar tijd vervangen is. Het boek waarin we boekingen en wijzigingen bijhouden is zo goed als verdwenen”, zegt Henriëtte Gerlsma, mede-eigenaar van Italsol. Het online boeking- en reserveringssysteem Reflex Booking maakte het leven van de medewerkers van deze verhuurorganisatie een stuk eenvoudiger.

Lees meer

Online afspraken gekoppeld aan uw eigen agenda

Voor klanten is het handig en efficiënt om online een afspraak te maken met uw bedrijf of organisatie. Uw medewerkers gebruiken een elektronische agenda (Outlook, Google Calendar of een ander programma), maar die biedt niet de mogelijkheid dat uw klanten ook daadwerkelijk kunnen zien welke tijden/dagen beschikbaar zijn

Lees meer

Big Data special: meer dan 50 % boekt online

Meten is weten. Door de gezamenlijke reserveringsdata te bundelen en te onderzoeken krijgen we meer inzicht in het gedrag van uw gast. Hiermee kunt u inspelen op de behoeften van uw volgende gasten. Binnen een ruim bestand (100.000+) aan gemaakte reserveringen hebben we onderzocht hoe ver van te voren, hoe laat op de dag, via welk kanaal en in welke maand er wordt geboekt. 

Lees meer

“Iedere dag staat in het teken van ontwikkeling en optimalisatie”

De RoomManager van Reflex Online is er natuurlijk om het leven van gebruikers te vereenvoudigen. Achter de schermen werken onze mensen dagelijks keihard om dit voor elkaar te boksen. Werken bij Reflex Online, aan het woord: Christiaan van Halewijn, die elke dag een nieuwe uitdaging vindt in dezelfde baan!

Lees meer

5 tools voor innovatieve ondernemers

Waarom zou je als ondernemer tijd en moeite steken in iets nieuws als je het wiel al lang hebt uitgevonden? Onderzoek toont aan dat innovatieve ondernemers gemiddeld twee keer zo succesvol zijn. Door te blijven zoeken naar nieuwe oplossingen, voorkom je stilstand en creëer je groeikansen. Wij hebben 5 tools verzameld voor het nieuwe werken: tijd- en kostenbesparend.

Lees meer