Blog over ontmoeten makkelijk maken

Vergaderingen plannen versus ruimtes reserveren

Hybride werken is gemeengoed geworden. Het resultaat? Mensen werken vaker vanuit huis, organisaties stoten vierkante meters af: een werkplekfactor van 0,67 werkplek per FTE is inmiddels de standaard. Daardoor is het efficiënt plannen van vergaderingen en het reserveren van vergaderruimtes essentieel.

Lees meer

Reflex Online introduceert koppeling tussen Topdesk en room booking displays

Reflex Online, een toonaangevende aanbieder van slimme kantooroplossingen, kondigt vandaag een integratie aan tussen Topdesk en haar room booking displays. Deze ontwikkeling maakt het reserveren van vergaderruimtes voor Topdesk-gebruikers efficiënter dan ooit.

Lees meer

Waarom een digitale bezoekersregistratie onmisbaar is

We leven in een tijd waarin veiligheid, privacy en efficiëntie steeds belangrijker worden. Of het nu gaat om kantoren, industrie & productiebedrijven, de transport en logistieksector, of voedselverwerking: digitale bezoekersregistratie is vrijwel onmisbaar geworden. 

Lees meer

Van Receptie tot Reservering: hoe de synergie van software en hardware het verschil maken

Oplossingen zoals een digitale receptie en room booking systemen spelen een cruciale rol in het hybride werken van tegenwoordig. Om echter optimaal te profiteren van de beste gebruikerservaring, is het essentieel dat de software en hardware synergetisch samenwerken: 1 + 1 = 3.

Lees meer

Technologie en elkaar ontmoeten: op naar een sterke bedrijfscultuur

De afgelopen jaren hebben we een revolutionaire shift gezien in de manier van werken van mensen en bedrijven. Dat komt vooral door de opkomst van hybride werken. Maar hoe behoud je een sterke bedrijfscultuur in tijden van hybride werken? En hoe zorg je voor een effectieve samenwerking tussen personen? 

Lees meer

Hoe een werkplek reserveringssysteem de productiviteit verhoogt

Het kantoorbezoek van medewerkers ligt op een all-time-low. Het meest gehoorde argument van medewerkers is: “Thuis ben ik een stuk productiever”. En daar is weinig tegenin te brengen. Een hoofdpijndossier dus voor managers.

Lees meer

Bent u op zoek naar een reserveringssysteem voor uw vergaderruimtes?

We hebben 5 cruciale factoren en 20 goede vragen samengesteld die vaak over het hoofd worden gezien, maar essentieel zijn bij het maken van uw keuze.

Lees meer

Plan een demo van ons vergaderruimte reserveringssysteem RoomManager en het Zaaldisplay

Ontdek de top 5 voordelen van Room Booking Displays

Met een room booking display is er altijd inzicht in de bezettingsgraad van de vergaderruimtes. Het is mogelijk om no-shows te meten met behulp van het zaaldisplay. Door rapportages over de bezettingsgraad en eventuele kostenposten, kan het gebruik van de vergaderruimtes geoptimaliseerd worden.

Lees meer

Room booking displays: een moderne en professionele touch voor kantoor

Een room booking display, ook wel bekend als een Zaaldisplay, is een handige oplossing die uw kantoor een moderne en professionele uitstraling geeft. In dit blog bespreken we:

  • Wat een room booking display is
  • Hoe het de kantooromgeving professioneler en mooier maakt
  • Opties voor montage en installatie.
Lees meer

De laatste ontwikkelingen van Reflex Online – Q4 2022

Ook de afgelopen maanden hebben onze ontwikkelaars diverse nieuwe releases uitgerold naar onze gebruikers.

We hebben de laatste ontwikkelingen voor u op een rijtje gezet

Lees meer

Werkplekken en flexplekken reserveren en beheren

Reflex Online lanceert nieuwe versie werkplekken reserveringssysteem

De Nederlandse softwareontwikkelaar Reflex Online lanceert een vernieuwde en verbeterde versie van het populaire werkplekken reserveringssysteem Reflex Workplaces. Met Reflex Workplaces maken organisaties het reserveren en beheren van werkplekken in het bedrijfspand makkelijk. Met de nieuwe functionaliteiten wordt de ervaring van zowel gebruikers als beheerders sterk verbeterd.

Lees meer

Nieuwe functies werkplekken en vergaderruimte systemen

Onze ontwikkelaars zitten niet stil en werken continue aan nieuwe functies van onze software. Gebruikers van Reflex Workplaces en Reflex RoomManager profiteren per direct van onderstaande nieuwe functionaliteiten.

Lees meer

De laatste softwareontwikkelingen bij Reflex Online

De ontwikkelaars van Reflex Online ontwikkelen door. Begin 2022 hebben wij een nieuwe release uitgerold naar alle gebruikers voor onze verschillende producten.

Lees meer

Online werkplekken en flexplekken reserveren vanaf een plattegrond

Werkplekken systeem: trap niet in deze 5 valkuilen

Bent u zich aan het oriënteren voor een werkplekken systeem voor uw onderneming? Omdat u meer medewerkers heeft dan werkplekken bijvoorbeeld, flexplekken efficiënt wilt benutten en ontmoeten zo gemakkelijker mogelijk wilt maken. Er zijn een paar aandachtspunten, waar u goed op moet letten om er zeker van te zijn dat het werkplekken systeem aansluit op de wensen en behoeften binnen uw bedrijf. Een mis-match is zo gemaakt. Wij hebben 5 veel vergeten valkuilen voor u op een rij gezet.

Lees meer

Werkplekken en flexplekken reserveren en beheren

Werkplek app: waarom kiezen voor digitale werkplekken?

Altijd weten wie waar en wanneer op kantoor is, nooit meer medewerkers dan beschikbare bureaus en geen onnodig lege werkplekken of (vergader)ruimtes. En dan voorkomt u ook nog die eeuwige zoektocht naar een vrije werkplek. Klinkt perfect toch? Een werkplek app is de ideale app voor bedrijven waarmee u digitale werkplekken reserveert, faciliteert en analyseert. De gebruiksvriendelijke software voor hybride werken en activiteitgericht werken werkt realtime en is altijd up to date. Hoe werkt het precies? En waarom kiezen ondernemers massaal voor een werkplek app?

Lees meer

Reflex Online ontwikkelt systeem voor toenemende thuiswerktrend

De Nederlandse softwareontwikkelaar Reflex Online heeft een reserveringssysteem ontwikkeld voor werkplekken, studieplekken en flexplekken. Met dit systeem waarborgen organisaties een veilige omgeving en spelen zij in op de toenemende thuiswerktrend.

Lees meer

Digitale bezoekersregistratie op een tablet en een aanmeldzuil bij de receptie

Een digitale receptie om ontmoeten makkelijker te maken

Een digitale receptie klinkt innovatief. U ziet het wellicht voor u als de robot die met briefpapier door het pand rijdt, maar zo is het natuurlijk niet. Een digitale receptie zorgt ervoor dat ontmoeten makkelijker wordt en dat u snel en servicegericht op afstand bezoekers kunt helpen. Hoe werkt het precies? En hoe kunt u als bedrijf overstappen op een digitale receptie? We hebben het op een rij gezet.

Lees meer

Vijf tips voor gebruikers van Reflex RoomManager

Reflex Online maakt ontmoeten makkelijk. En daarom helpen wij u graag om meer waarde te halen uit onze software. Ondanks het Coronavirus, merken wij dat onze klanten creatief omgaan met de mogelijkheden van Reflex RoomManager. Op basis daarvan hebben wij vijf tips samengesteld waar iedere gebruiker van Reflex RoomManager zijn voordeel mee kan doen.

Lees meer

Een werkplek en flexplek systeem: slim flexen op kantoor

We hebben de afgelopen tijd geleerd dat de rol van kantoor gaat veranderen. Daar schreven we ook een uitgebreid blog over, op basis van diverse onderzoeken. Bedrijven kunnen de nodige stappen zetten om toekomstbestendig te zijn.

Lees meer

Makkelijk en snel winkelen op afspraak mogelijk maken

Naar alle waarschijnlijkheid mogen winkels open voor winkelen op afspraak. Reflex maakt ontmoeten makkelijk en dat geldt ook voor winkelen op afspraak. Dat doen wij met ons online afsprakensysteem, waar ketens als Baden+, Phonedokter, Eyecare, Pearle en Eyewish naar tevredenheid gebruik van maken.

Lees meer

Het kantoor verandert, maar elkaar ontmoeten blijft belangrijk

Als u op kantoor bent, dan bent u productiever. En zonder een kantoor kan je never nooit een winnende bedrijfscultuur bouwen. Geen gekke gedachte, vóór de uitbraak van de Corona-pandemie. Het afgelopen jaar hebben we geleerd de rol van het kantoor gaat veranderen. Dat blijkt ook uit onderzoeken van onder andere PWC, McKinsey en Deloitte. Maar wat ook vast staat, is dat elkaar ontmoeten belangrijk blijft voor het succes van uw organisatie. 

Lees meer

Vergaderruimtes makkelijk reserveren

Hoe maak ik een agenda voor vergaderruimtes?

Telkens een vergaderzaal moeten boeken via de receptie, collega’s die binnenlopen om te vragen hoe lang de ruimte nog bezet is, dubbelgeboekte zalen, de ruimte verlaten terwijl u eigenlijk nog niet uitvergaderd was: het is allemaal niet bevorderlijk voor de workflow. Maar hoe maakt u een agenda voor vergaderruimtes die wél werkt? Een online reserveringssysteem biedt uitkomst.

Lees meer

Drie tips om bezoekersaantallen in uw pand te controleren

Het nieuwe normaal heeft ervoor gezorgd dat we flinke stappen hebben gemaakt in digitalisering. Bedrijven als Zoom en Microsoft Team doen goede zaken, nu we massaal online vergaderen. Ook in kantoren en overheidsgebouwen zijn de nodige maatregelen genomen. Zo is er maar beperkt plek voor medewerkers en mogen er nooit teveel mensen in een ruimte zijn. Hoe controleert uw bedrijf de bezoekersaantallen in het pand?

Lees meer

Digitale bezoekersregistratie op een tablet bij de receptie

Bezoekersregistratie in het nieuwe normaal: crowd management

Hoe kunt u bezoekersstromen stroomlijnen, bezoekers zo efficiënt mogelijk registreren en voorkomen dat er rijen ontstaan?

Lees meer

Fijn vergaderen doe je zo! 3 tips voor efficiënte meetings

Het verschil tussen moeten en meeten is op papier klein, maar in de praktijk maakt het wel degelijk verschil of je met lood in je schoenen de vergaderruimte binnen stapt of juist super enthousiast en gemotiveerd bent.

Lees meer

Richtlijnen op kantoor tijdens Corona en anderhalvemetersamenleving

Bedrijven en organisaties staan voor de uitdaging om te voldoen aan allerlei nieuwe richtlijnen voor kantoor om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Anderhalve meter afstand houden is lastig in de bestaande situatie. Op de meeste kantoren zitten medewerkers namelijk dichter bij elkaar dan anderhalve meter. Met een paar kleine aanpassingen kan uw organisatie voldoen aan de nieuw richtlijnen voor kantoor.

Lees meer

Reflex Visitor en certificeringen

In mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel General Data Protection Regulation (GDPR), van kracht gegaan. Ondernemers die met persoonsgegevens werken, hebben sindsdien met strengere privacywetten te maken en moeten deze gegevens verplicht verifiëren en beveiligen. Dit geldt ook voor bezoekersregistratie. Alles over Reflex Visitor en certificeringen.

Lees meer

Met Reflex RoomManager maakt u van uw Office 365 agenda een volwaardig reserveringssysteem

Hoe tevreden bent u met uw Office 365 agenda? Kunt u eenvoudig een meeting inplannen? Hebben u en uw collega’s direct inzicht in de beschikbaarheid van vergaderruimtes? Of is er sprake van veel onderbroken bijeenkomsten en leegstand? In de basis zijn Outlook en Office 365  prima online agenda’s voor vergaderruimtes, maar met onze Reflex

Lees meer

Mobiel vergaderzaal en werkplek reserveren

Een vergaderzaal of werkplek boeken kan nu nog gemakkelijker, via een smart phone of tablet, met de mobiele versie van Reflex RoomManager software. Deze software is eenvoudiger dan bestaande facilitaire systemen en biedt tal van extra mogelijkheden. 

 

Lees meer

Gaat uw bedrijf verhuizen of wordt er verbouwd?

Kies dan direct voor een professionele uitstraling van uw pand door er ook een mooi reserveer- en beheersysteem in te bouwen met aantrekkelijke displays.
En uiteraard een bezoekersregistratie bij de entree van uw bedrijf.

Lees meer

De beste klantbeleving. Piece of cake!

Of je nu nieuwe klanten verwacht of vaste relaties die al jarenlang op afspraak komen, gasten die verwachtingsvol het pand binnenstappen wil je verrassen

Lees meer

De receptie van nu: een kijkje achter de schermen

Wellicht werd er vroeger nog gedacht dat een receptioniste niet veel meer vaardigheden nodig hadden dan koffiezetten. Tegenwoordig kan een bedrijf niet functioneren zonder administratieve duizendpoot. Je staat er misschien niet bij stil, maar de eerste indruk blijft je altijd bij. Een kijkje achter de schermen bij de receptie van nu.

Lees meer

Meer tijd over met afsprakensoftware in het onderwijs

Hoeveel keer per dag worden uw medewerkers geraadpleegd om een afspraak in te plannen? Studenten maken afspraken met hun studieadviseur, docent of andere medewerker of schrijven zich in voor (gast)lessen, werkgroepen of cursussen. Tientallen keren per dag per faculteit is geen uitzondering. Daarom kiezen verschillende Universiteiten en Hogescholen nu voor de afsprakensoftware van Reflex Appointment, want dat neemt hen veel werk uit handen.

Lees meer

Vergaderruimtes reserveren met een big smile

Bij bedrijven die het niet geautomatiseerd hebben is het voor zowel medewerkers als het secretariaat één van de grote frustraties op de werkvloer: alles rondom het reserveren en beheren van vergaderruimtes. 

Lees meer

Het GoBright alternatief: Reflex Online

Het Nederlandse GoBright is in 2016 ontstaan en biedt onder andere oplossingen voor het reserveren van ruimtes en werkplekken, digitale receptie en digital signage. Als u op zoek bent naar een dergelijke oplossing, is Reflex Online het ideale alternatief voor GoBright. Moderne technologie en gebruiksgemak staan bij ons centraal, want alleen zo slaagt onze missie: ontmoeten makkelijk maken.

Lees meer

Logo Thebe

Reflex RoomManager en Active Directory

‘Als mensen op onze site zijn, hoeven ze niet opnieuw in te loggen voor een reservering. Zo’n systeem met een Active Directory wilden we graag. Reflex voorziet daarin en is ook op andere punten gebruiksvriendelijk, zowel aan de voorkant - voor de gebruiker – als aan de achterkant – voor ons als IT-afdeling.’ Dat zegt Claudia Musters, applicatiebeheerder bij de grote Brabantse zorgorganisatie Thebe. 

Lees meer

Vergaderruimtes boeken via een app

Veilige cloud software waarmee u altijd en overal vergaderruimtes reserveert en beheert. In de afgelopen 19 jaar is Reflex steeds verder uitgebreid. We zijn vol overtuiging het mobiele tijdperk ingedoken. Niet in de laatste plaats dankzij uw feedback. In onze mobielvriendelijke, publieke module van RoomManager kunt u online vergaderruimtes boeken via een app op uw mobiele telefoon, tablet of laptop. 

Lees meer

IT Building en Reflex ontwikkelen reserveringssysteem voor vervoermiddelen

Via een app op je smartphone, tablet of computer reserveer je een fiets, scooter of auto voor je dienstreis. Vanaf elke gewenste plek, op ieder tijdstip. Met je personeelspasje open je vervolgens een sleutelkast en kun je de sleutel voor het betreffende vervoermiddel meenemen. Bij terugkeer hang je de sleutel weer in de kast. Zo werkt het nieuwe online reserveringssysteem ‘Sleutel tot besparen’ dat is ontwikkeld door IT Building in Apeldoorn en Reflex in Culemborg. Als eerste werkt de gemeente Apeldoorn inmiddels met dit systeem.

Lees meer

Overzichtelijk vergaderen met onze vernieuwde zaaldisplay

Overzicht, gemak en persoonlijke communicatie. Dat is wat de nieuwe functionaliteiten van onze zaaldisplay bieden. Via een koppeling met de Reflex RoomManager toont u bij elke zaal realtime beschikbaarheid en kunnen ruimtes en faciliteiten ad hoc worden bijgeboekt.

Lees meer

Online afspraken gekoppeld aan uw eigen agenda

Voor klanten is het handig en efficiënt om online een afspraak te maken met uw bedrijf of organisatie. Uw medewerkers gebruiken een elektronische agenda (Outlook, Google Calendar of een ander programma), maar die biedt niet de mogelijkheid dat uw klanten ook daadwerkelijk kunnen zien welke tijden/dagen beschikbaar zijn

Lees meer

Christiaan van Halewijn

“Iedere dag staat in het teken van ontwikkeling en optimalisatie”

De RoomManager van Reflex Online is er natuurlijk om het leven van gebruikers te vereenvoudigen. Achter de schermen werken onze mensen dagelijks keihard om dit voor elkaar te boksen. Werken bij Reflex Online, aan het woord: Christiaan van Halewijn, die elke dag een nieuwe uitdaging vindt in dezelfde baan!

Lees meer

5 tools voor innovatieve ondernemers

Waarom zou je als ondernemer tijd en moeite steken in iets nieuws als je het wiel al lang hebt uitgevonden? Onderzoek toont aan dat innovatieve ondernemers gemiddeld twee keer zo succesvol zijn. Door te blijven zoeken naar nieuwe oplossingen, voorkom je stilstand en creëer je groeikansen. Wij hebben 5 tools verzameld voor het nieuwe werken: tijd- en kostenbesparend.

Lees meer