Makkelijk en snel winkelen op afspraak mogelijk maken

Winkels mogen open voor winkelen op afspraak. Reflex maakt ontmoeten makkelijk en dat geldt ook voor winkelen op afspraak. Dat doen wij met ons online afsprakensysteem, waar ketens als Baden+, Phonedokter, Eyecare, Pearle en Eyewish naar tevredenheid gebruik van maken.

Wilt u snel beginnen? Vul het formulier in en wij nemen contact op met u.

Winkelen op afspraak

Bent u op zoek naar een oplossing voor winkelen op afspraak? Dat is exact wat wij regelen voor diverse winkelketens. Bijvoorbeeld om oogmetingen in te plannen, telefoonreparaties  of om personal shopping te organiseren, zoals voor Baden+. U wilt uw vaste of potentiële klanten een goede ervaring bieden en tegelijkertijd de richtlijnen in acht nemen. Daar helpen wij u graag mee met ons online afsprakensysteem.

Met ons systeem:

  • Regelt u alle communicatie rondom de afspraak, zoals automatisch mailverkeer en herinneringen
  • Voorkomt u teveel bezoek in verband met de coronamaatregelen
  • Krijgt u in één oogopslag overzicht van alle geplande afspraken
  • Kunnen klanten bij het maken van de afspraak aangeven voor welke dienst of product men komt, om de afspraak effectief te laten verlopen
  • Kiest u zelf welke tijdssloten al dan niet beschikbaar zijn
  • Is het eenvoudig om de maximale capaciteit te handhaven

Klik hier voor alle kenmerken van ons systeem.


Videowinkelen en de anderhalvemetersamenleving

Winkeliers en winkelketens proberen het fysiek bezoek van hun winkel te beperken. Tegelijkertijd willen zij geen omzet mislopen en net dat beetje extra service bieden aan de klant. Zij maken het daarom mogelijk om, samen met onze afsprakensoftware, een afspraak in te plannen om virtueel door de winkel te lopen. Wilt u meer weten over hoe u dit voor uw winkel of keten kunt organiseren?

Plan een demo


Richtlijnen voor capaciteit in winkels zonder onnodig extra mensen in te zetten

Hoe handhaaf je de maximale capaciteit van een winkel, zonder extra mensen in te zetten? Een portier is niet echt klantvriendelijk, kost geld en telt ook mee in het maximaal aantal personen wat in uw winkel aanwezig mag zijn. Daar hebben wij een oplossing voor. Op een tablet bij de entree laat u direct zien wat de maximale capaciteit is en of deze al dan niet bereikt is. Klik bij onze bezoekersregistratieoplossing om daar meer over te weten te komen.

Neem daarom direct contact met ons op via het formulier op deze pagina of bel ons via 0345 630 123.