Persoonlijke aandacht en een betere conversie
Online afspraken maken voor Retailers

Online afsprakensoftware voor retailers

Reflex Appointment is software ontwikkeld voor ketens met veel filialen of winkels in allerlei sectoren en branches. Van opticiens tot elektronicawinkels en van autodealers en garages tot vakantiewinkels. Niet alleen kunnen klanten op een gemakkelijke manier online een afspraak maken, het platform helpt uw organisatie ook bij de uitvoering, het meten en het optimaliseren van uw klantcontactmomenten (touchpoints).

Reflex software is betrouwbaar en voorzien van up to date beveiliging, ISO gecertificeerd en volledig schaalbaar in de cloud (Windows Azure). Reflex Appointment XL heeft zich bewezen bij diverse klanten met grote aantallen vestigingen. Wij zijn uw partner bij de implementatie en helpen u om de software naar uw wensen in te richten.

Customer journey

Als consument maken we eigenlijk een reis op weg naar de uiteindelijke aankoop, een customer journey. We oriënteren ons, praten met vrienden en bekenden en kijken rond op internet. We zoeken naar meningen en beoordelingen, maar ook naar bevestiging. Veel producten willen we toch nog even zien of in onze handen hebben, als het kan met deskundige toelichting. En aan wachten in de winkel op een verkoper die beschikbaar is hebben we allemaal een hekel.

Customer experience

Reflex Appointment, software voor het maken van afspraken, biedt u als bedrijf een extra mogelijkheid voor direct contact met die consument tijdens zijn customer journey, zijn zoektocht naar het juiste product of de juiste dienst. Door het online aanbieden van een persoonlijke afspraak met een van uw medewerkers onderscheidt u zich van uw concurrenten. U biedt uw klant een extra service en een extra beleving (customer experience), die net dat pluspunt kan zijn bij het uiteindelijke besluit tot aankoop.

Persoonlijke aandacht en een betere conversie

Uw medewerker kan zich goed voorbereiden, de klant met de eigen naam aanspreken en direct ingaan op de situatie. Zoals Ferry Kurver van D-Reizen het verwoordt: ‘De afspraakmodule van Reflex verhoogt de klanttevredenheid. De persoonlijke aandacht en oprechte interesse voelen goed. Tot nu toe leidt een online afspraak dan ook vaak tot een boeking.’

Cross channel, omni channel en multichannel marketing

De mogelijkheid om online een afspraak te maken wordt daarmee een belangrijke component binnen uw cross channel, omni channel of multichannel marketing. Het bieden van gemak, keuzevrijheid en persoonlijke aandacht draagt bij aan uw customer experience management. 

Customer experience business intelligence

Reflex Appointment voorziet u bovendien van veel informatie. Doordat alle gemaakte afspraken digitaal worden vastgelegd, heeft u duidelijk inzicht in de klantervaring per klant. U heeft de contactmomenten volledig in beeld: vanaf website bezoek (online research), via online afspraak (select) en filiaalbezoek (select) tot aan klantorder (buy). Zowel op corporate, regionaal als op filiaalniveau. Daarnaast kunt u bij ieder gemaakte afspraak vragen naar de klantervaring waardoor u betrouwbaar en realtime inzicht heeft in de klanttevredenheid over de geleverde service.

Persoonlijke uitnodiging

Met de software en het gegevensbestand dat u opbouwt, kunt u uw bestaande klanten uitnodigen voor nieuwe producten, controles en onderhoud. Met een persoonlijke email (of via andere social media), voorzien van de juiste persoonsgegevens en gericht op de juiste service in het juiste filiaal met de juiste persoon.

Betere bezetting door spreiding van afspraken

Een systeem van online afspraken maakt spreiding gemakkelijker. Afspraken kunnen worden verdeeld over alle (rustige) dagen en pieken op koopavonden en zaterdagen kunnen worden vermeden. Omdat alle afspraken digitaal worden vastgelegd heeft u goed inzicht in het aantal afspraken per dag of week en per filiaal of regio. Met deze informatie kunt u de beschikbare capaciteit optimaal inregelen waardoor de wachttijden korter worden.Online afspraken onderdeel van uw cross channel strategie

Download Whitepaper