Het kantoorbezoek van medewerkers ligt op een all-time-low. Het meest gehoorde argument van medewerkers is: “Thuis ben ik een stuk productiever”. En daar is weinig tegenin te brengen. Een hoofdpijndossier dus voor managers. Want aan de ene kant wilt u productieve medewerkers, maar tegelijkertijd zijn er talloze argumenten waarom regelmatig kantoorbezoek belangrijk is. Een manier om de productiviteit op kantoor te verbeteren is een werkplek reserveringssysteem. In dit blog leggen we het helemaal uit.


Verminderde zoektijd naar vrije werkplekken

Je kent het wel: medewerkers die oeverloos zoeken naar een vrije werkplek of vergaderruimte. Dat kost, volgens onderzoeken, tot wel 18 minuten per dag. Tijd is geld en in dit geval kost dat per medewerker bijna twee werkweken per jaar. Met een reserveringssysteem lost u dit probleem op. Collega’s reserveren vooraf een vrije werkplek en checken de beschikbaarheid in real-time via een werkplek app. Zo kunnen ze bij binnenkomst meteen hun laptop openklappen en beginnen.Efficiënt ruimtegebruik

Vooral in grote steden is kantoorruimte kostbaar en telt iedere vierkante meter. Het is dan belangrijk om de ruimte optimaal te benutten en dat is precies waar een reserveringssysteem u bij helpt. Door de reserveringen krijgt u namelijk waardevolle inzichten in bezettingsgraden en opkomstpercentages. Zo maakt u objectieve keuzes op basis van argumenten en bespaart potentieel veel geld.


Verminder onderbrekingen en vragen

Niks kan zo storend zijn als collega’s die zoeken naar een vrije werkplek, concentratie- of vergaderruimte. Zeker wanneer er meer collega’s op kantoor zijn dan dat er werkplekken beschikbaar zijn. Of wanneer ruimtes dubbel worden geboekt. Met een reserveringssysteem maak je werken en ontmoeten op kantoor makkelijk. Dat zorgt voor een aangename kantoorervaring voor iedereen en maakt dat uw medewerkers makkelijker hun werk kunnen doen."Ik wil niet gevonden worden"

Met ons systeem is het mogelijk om je collega's te zoeken en vinden. Want u wilt natuurlijk wel gezellig zitten. Maar tegelijkertijd wilt u niet de hele tijd gestoord worden en wel uw werk kunnen doen. Vink daarom tijdens het reserveren de checkbox 'Ik wil niet gevonden worden' aan. Zo verzekert u zichzelf van een productieve tijd op kantoor.

Flexibiliteit en autonomie voor uw medewerkers

De werknemer van tegenwoordig gaat voor flexibiliteit. Geef hen de regie in handen over de beschikbare werkplekken. Laat hen zelf bepalen waar ze willen werken en naast wie ze willen zitten. Zo voelen ze zich betrokken en u zult merken dat ze meer tevreden zijn over hun werkomgeving.Op zoek naar een werkplek reserveringssysteem?

Een werkplek reserveringssysteem maakt een einde aan die eeuwige zoektocht naar een vrije en fijne werkplek. Is uw organisatie klaar om de volgende stap te zetten naar een productievere toekomst? Kies dan voor een werkplek reserveringssysteem als Reflex Workplaces. Met Reflex Workplaces:

  • Zijn er nooit méér personen dan beschikbare werkplekken of ruimtes
  • Reserveren medewerkers een échte plek vanaf een 2D en 3D plattegrond
  • Krijgt u alle relevante inzichten, feiten en cijfers over de bezetting en opkomst

Nieuwgierig geworden? Plan een vrijblijvende demonstratie in of bekijk direct het online voorbeeld.