Oplossingen zoals een digitale receptie en room booking systemen spelen een cruciale rol in het hybride werken van tegenwoordig. Om echter optimaal te profiteren van de beste gebruikerservaring, is het essentieel dat de software en hardware synergetisch samenwerken: 1 + 1 = 3.

Dit betekent dat hardware hier ook een verschil kan maken, net als uw software dat kan. De hardware kan namelijk de functionaliteiten van de software aanvullen en verbeteren, zodat de gebruikerservaring wordt verbeterd. Leer meer hierover in de gastblog van onze hardwarepartner, ProDVX.

Hoe Reflex gebruik maakt van hardware functionaliteiten

Inchecken, vergaderruimtes boeken en realtime informatie weergeven over beschikbaarheid, planning en updates van vergaderruimtes gebeurt allemaal op een zogenaamde Panel PC. Op de Panel PC is de Reflex software te gebruiken, zodat het werknemers, bezoekers én installateurs de best mogelijke ervaring biedt. Een ProDVX Panel PC biedt vervolgens de de volgende extra functionaliteiten aan Reflex software.


De juiste feedback vanaf een afstand: LED-statusbar

LED-statusbars zijn een van de belangrijkste kenmerken van de Panel PC’s die gebruikt worden voor het boeken van vergaderruimtes. Deze LED-lampen kunnen worden gebruikt om de beschikbaarheid van de vergaderruimte aan te geven, zodat werknemers gemakkelijk kunnen zien welke ruimtes beschikbaar zijn en welke bezet zijn. Deze functie werkt synergetisch met Reflex software en biedt de juiste feedback aan werknemers, waardoor tijd wordt bespaard.

Eenvoudige installatie van de Panel PC: Power over Ethernet-verbinding

Een andere handige functie van een ProDVX Panel PC is de Power over Ethernet (PoE) -verbinding. PoE maakt het mogelijk dat Panel PC's stroom en gegevens via een enkele Ethernet-kabel ontvangen. Hierdoor is het aanleggen van complexe bekabelingsplannen, die het kantoor ook rommelig maken, niet meer nodig. Met PoE hoeft u zich geen zorgen meer te maken over een stroomverbinding buiten een vergaderruimte.


Eenvoudig inchecken met een werknemerspas via de geïntegreerde NFC-lezer

Een geïntegreerde NFC-lezer is een must-have functie voor digitale receptie- en vergaderruimteboekingstoepassingen. Een geïntegreerde NFC-lezer op een Panel PC stelt werknemers in staat om snel en efficiënt in- of uit te checken op kantoor met hun werknemerspas, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verbeterd.


Nauwkeurige aanraakfunctionaliteit van de Panel PC

De aanraakfunctionaliteit van de Panel PC is van essentieel belang, terwijl dit, zelfs tegenwoordig, vaak nog wordt vergeten. Een nauwkeurige aanraakfunctionaliteit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te communiceren met het scherm en vergaderruimtes te boeken of in te checken op kantoor. Een aanraakscherm dat niet responsief of nauwkeurig is, levert frustratie in het gebruik op, wat leidt tot verminderde productiviteit en gebruikersacceptatie.


Conclusie

Om ontmoeten makkelijk te maken en optimaal gebruik te maken van uw systeem voor room booking en digitale receptie, is de hardware dus een essentiele schakel binnen de totaal oplossing. Deze schakel zorgt voor synergie met Reflex software, waardoor gebruikers verzekerd zijn van de best mogelijke ervaring.

Wilt u meer weten of leren over hardware? Bekijk de website van ProDVX voor meer interessante artikelen.