Met ons reserveringssysteem heeft u alle relevante informatie over bezetting van de vergaderzalen

Managementinformatie

Hoe vaak loopt een gemiddelde vergadering uit? Of hoe vaak wordt een vergaderruimte geboekt, maar uiteindelijk toch niet gebruikt? Welke afdeling heeft ook weer die lunch besteld en op welke kostenplaats boeken we dan de kosten? Wat is de bezettingsgraad van de vergaderruimte? Of u nu één of meerdere vergaderruimtes in beheer heeft, of u nu met meerdere bedrijven in één pand zit: het zijn essentiële vragen voor het management, waar vaak geen eenvoudig antwoord op bestaat.

Wat levert onze Managementinformatie u op?

Met ons reserveringssysteem heeft u alle relevante informatie over bezettingsgraden en kostenplaatsen met één druk op de knop inzichtelijk.

  • Bezettingsgraad per zaal.
  • Hoeveel no-shows, hoe vaak staat een vergaderzaal ten onrechte leeg?
  • Welke zalen wordt het vaakst geboekt? Zijn dat de zalen met de meeste faciliteiten, en worden die (duurdere) zalen wel terecht gereserveerd?
  • Welke afdelingen of bedrijven (in geval van bedrijfsverzamelgebouw) maken het meest gebruik van de faciliteiten? Met die informatie kunt u de kosten eerlijker verdelen.
  • Wat is de verhouding interne / externe vergaderingen?

Koppelen met uw agendasysteem

Als u al een agendasysteem gebruikt voor het reserveren en beheren van uw vergaderruimtes, zoals Office 365, Outlook of Google Calendar, is het mogelijk om alleen de Managementinformatiemodule af te nemen en uw organisatie op die manier meer inzicht te bieden.

Vraag een demonstratie aan