Room booking display: simpel en snel ruimtes reserveren

Met een druk op de knop een vrije ruimte vinden en deze reserveren? Zo makkelijk is meeting rooms reserveren met een room booking display. Misschien heeft u ze al eens ergens zien hangen? Op deze pagina leert u onder andere:

 • Wat een room booking display is
 • Wat u ermee kan
 • Wat ze u opleveren
 • Hoe u ruimtes reserveren extra makkelijk maakt

Wat is een room booking display?

Een room booking display is een tablet dat bij de vergaderruimte hangt. Op dit tablet leest u de geplande meetings in de betreffende af. Ook is het mogelijk om de ruimte direct te reserveren, mocht deze vrij zijn. Daarnaast ziet u van een afstand of de ruimte bezet is of vrij door LED-lampjes op het display. En met sommige systemen, zoals met onze Zaaldisplays, kunt u direct de agenda van andere ruimtes raadplegen om zo snel een vrije ruimte te vinden. Een display wordt vaak aan de muur van de vergaderruimte gemonteerd, maar ze worden ook steeds vaker op het glas van de vergaderruimte gehangen.Wat kan een room booking display?

Natuurlijk biedt iedere leverancier weer nét een andere oplossing dan de ander. Bij Reflex Online vinden we dat een room booking display in ieder geval een bepaalde basisfunctionaliteit móet hebben, om echt meerwaarde te kunnen bieden aan uw organisatie. De top 5 dingen die in ieder geval moeten kunnen:

 • Met stip op 1, ter plekke een ruimte kunnen reserveren op het display
 • De dagkalender van de ruimte weergeven
 • Van afstand de actuele beschikbaarheid zien, bij voorkeur met LED-lampjes
 • Informatie geven over de aanwezige faciliteiten van de ruimte (capaciteit, presentatiescherm, airco, et cetetera)
 • Toegang bieden tot agenda’s van andere ruimtes, mocht de betreffende ruimte bezet zijn, en deze kunnen reserverenDe voordelen van een room booking display

Vergaderruimtes reserveren met een room booking displays levert een breed scala aan voordelen op:

 • Simpel en snel reserveren en beheren
 • Inzicht in gebruik en bezettingsgraad
 • Altijd up-to-date kalender met integratie van Outlook, Office365 en Google Calendar
 • Verbeterde productiviteit & mogelijkheid voor flexibel werken
 • En last but not least: een moderne en professionele uitstraling van uw kantoor

Wilt u meer weten over deze voordelen? Daar hebben we een uitgebreid blog over geschreven. Lees hier alles over de top 5 voordelen van room booking displays.Maak ruimtes reserveren extra makkelijk

U las het stiekem al bij voordeel nummer 3: een altijd up-to-date kalender met een integratie met Outlook, Office 365 of Google Calender. Door uw agendasysteem te koppelen, maakt u ruimtes reserveren extra makkelijk. Het grootste deel van de scenario’s die wij tegenkomen, koppelt Outlook of Office 365 aan het room booking display. Op deze manier reserveren medewerkers simpel en snel een ruimte via hun vertrouwde Outlook-omgeving en wordt de beschikbaarheid van de ruimte in real-time bijgewerkt op het display. Zo zijn onderbroken bijeenkomsten voorgoed verleden tijd.Op zoek naar een oplossing?

Een room booking display is een erg handige toevoeging aan uw kantoor. Het bespaart u en uw medewerkers bergen van tijd en frustraties vanwege gereserveerde-maar-toch-bezette vergaderruimtes. Veel organisaties kozen al voor het Zaaldisplay van Reflex Online. U leest hier enkele van hun ervaringen. Bent u geïnteresseerd geraakt of op zoek naar een oplossing voor op uw kantoor? Vraag hier een prijs op maat aan en wij nemen snel contact met u op. Wilt u liever bellen of mailen? Dat kan via +31(0)345 630123 of info@reflex-online.com.

Plan een demo