Reflex Visitor kan eenvoudig worden gekoppeld aan Outlook, Office/Microsoft 365 of Google Calendar

Bezoekers registreren met een afspraak vooraf

Veel organisaties registreren bezoekers bij binnenkomst die vooraf een afspraak met de organisatie hebben ingepland. Denk aan lokale- of semioverheidsinstellingen, bedrijven die actief zijn in de logistiek. Of, meer recent, zorginstellingen.

Bezoek op afspraak

Ons bezoekersregistratiesysteem kan eenvoudig gekoppeld aan het systeem waarmee u nu afspraken inplant. Denk aan Outlook, Office/Microsoft 365 of Google Calendar. De afspraken die in deze systemen worden gemaakt, worden gesynchroniseerd met Reflex Visitor. Een bezoeker kan zichzelf bij binnenkomst op het tablet eenvoudig terugvinden. Heeft u geen behoefte aan een tablet? Uw receptiemedewerker heeft met Reflex Visitor snel en eenvoudig één overzicht van waaruit hij of zij kan werken.

Leestip: Bekijk de functies van Reflex Visitor.

Leer hoe het werkt

Afsprakensoftware & bezoekersregistratie

Heeft u nog geen tool, maar daar wel behoefte aan? Reflex Appointment wordt, in combinatie met Reflex Visitor, per jaar bijna drie miljoen keer gebruikt om afspraken in te plannen. Een bewezen succesvolle oplossing voor talloze organisaties. Uw gasten maken vooraf een afspraak en melden zich bij de entree via Reflex Visitor aan met hun unieke afspraken- of reserveringsnummer. Uw medewerker ontvangt, nadat het bezoek zich heeft aangemeld, per e-mail of SMS een bericht dat het bezoek is gearriveerd. 

Leestip: Zorginstelling Aafje gebruikt onze afsprakensoftware om haar bezoekersstromen te stroomlijnen

Wachtrijmanagement en bezoekersregistratie

Een setting waar bezoek op afspraak vaak voorkomt, is een organisatie die werkt met diverse informatiebalies. Een effectief en efficiënt wachtrijmanagementsysteem maakt dan een wereld van verschil. Bezoekers melden zich, met of zonder reserveringsnummer, bij uw organisatie op een display aan. Reflex Visitor verwijst uw gasten simpel en snel door naar de juiste balie.